El Pla d’Infància 2021-2030 de Barcelona guia les principals polítiques que afecten a aquest col·lectiu, basant-se en set drets fonamentals, i estableix 23 reptes i 70 actuacions. Una d’aquestes actuacions és la revisió del model dels casals infantils i ludoteques a Barcelona.

Després de més de 10 anys de funcionament del model actual, s’ha decidit iniciar un procés de reflexió per adaptar aquests equipaments a les necessitats actuals dels infants i les seves famílies.

El 2020 vàrem treballar juntament amb l’Institut d’Infància i Adolescència en l’elaboració de full de ruta de les ludoteques catalanes, per encàrrec de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària. Ara, tornem a col·laborar amb l’Institut, en aquest projecte adreçat a adequar els casals i les ludoteques a les demandes del lleure, la salut, l’aprenentatge i el desenvolupament emocional dels infants. Amb una mirada inclusiva, el projecte té en compte les diverses realitats socials i familiars, incloent-hi les situacions de vulnerabilitat i exclusió social, especialment accentuades per la pandèmia de la COVID-19. Es prioritza l’atenció a les desigualtats de gènere, origen i discapacitat, així com a les necessitats dels territoris més empobrits de la ciutat.

Equip:

Claudia Vallvé

Client:

Institut Infància i Adolescència de Barcelona (IIAB)

Servei:

Recerca

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Treballem junts

Teniu algun projecte en el qual voleu que treballem junts?
Ens encantaria saber-ne més.