Acompanyem novament a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) en l’impuls d’una nova iniciativa de participació infantil en el marc de l’estratègia de lluita contra la pobresa infantil.

En el marc de l’Acord Govern del 10 d’octubre de 2023, la DGAIA ha llançat un nou espai de participació autogestionada amb infants del Servei d’Inserció Socioeducativa (SIS), amb el fi d’integrar les veus d’infants i adolescents en la formulació de polítiques i estratègies que afecten directament les seves vides.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és proporcionar als infants dels SIS un espai per expressar les seves preocupacions, idees i suggeriments en relació amb els diversos aspectes de l’estratègia de lluita contra la pobresa infantil. Des de prestacions fins a educació, alimentació, salut, ocupabilitat dels pares i habitatge, es busca abordar de manera holística les necessitats dels infants en situació de vulnerabilitat.

Per aconseguir aquest objectiu, es preveu dissenyar una metodologia que combini la creació d’una plataforma de participació en línia amb sessions presencials de dinamització autogestionada. A través de la plataforma en línia, els infants dels SIS tindran l’oportunitat de compartir les seves experiències i aportar idees per millorar les polítiques i els serveis relacionats amb la pobresa infantil. A continuació, es durà a terme una sessió de treball amb els i les dinamitzadores del SIS per tal d’aprofundir en els continguts dels debats i de les propostes recollides durant les dinàmiques participatives.

Equip:

Claudia Vallvé

Client:

Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA)

Servei:

Participació

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Treballem junts

Teniu algun projecte en el qual voleu que treballem junts?
Ens encantaria saber-ne més.