Escoltant les propostes dels nens i les nenes de la ciutat. El projecte “Parlen els nens i nenes” ens porta a les aules de cinquè i sisè de primària

Entre octubre de 2017 i febrer de 2018 hem escoltat als nens i les nenes de la ciutat de Barcelona i hem recollit les seves propostes per millorar el seu benestar. En total hem visitat 50 escoles i hem treballat amb 84 grups d’alumnes de sisè de primària.

La dinàmica a les aules s’ha estructurat al voltant de 2 parts. En una primera part es presentaven els resultats de l’enquesta sobre benestar subjectiu de la infància on, alhora que s’ha fet el retorn als infants, aquests han opinat i interpretat les dades. Aquesta part de la dinàmica s’ha fet en forma de debat.

La segona part de la dinàmica ha consistit en un treball en grups on els propis infants han elaborat propostes per millorar la seva satisfacció amb cada un dels 8 àmbits de l’enquesta. Les propostes han anat adreçades a 4 agents: què poden fer ells mateixos, com a nens i nenes; què poden fer les famílies; què pot fer l’escola i els i les mestres; i què pot fer l’Ajuntament de Barcelona

Com a resultat de totes aquestes dinàmiques s’han recollit un total de 4.835 aportacions, que s’han resumit en 159 propostes. Tota aquesta informació ha servit com a base per a construir l’Agenda dels Infants (http://institutinfancia.cat/mediateca/agenda-dels-infants-propostes-millorar-nostre-benestar/)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.