Presentació del projecte de detecció de les necessitats formatives de l’associacionisme cultural català. Propostes per a l’elaboració d’un pla de formació del sector

El dia 25 de setembre es van presentar al Palau Marc de la Rambla de Santa Mònica les principals conclusions de l’estudi realitzat en l’associacionisme cultural a Catalunya, en relació a les necessitats formatives de les federacions del sector.

Amb la presentació inicial del Sr. Lluís Puig i Gordi, Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya i la presència d’un bon nombre de les entitats participants en l’estudi, es van posar les bases per a l’elaboració d’un pla de formació sectorial.

El Xavier Peralta, de Xarxa Consultors i el Fabian Mohedano, consultor expert en el sector, van ser els encarregats de portar a terme el projecte, presentant els resultats del mateix, així com les possibles línies d’actuació futures a impulsar.

El projecte va consistir en un diagnòstic inicial amb pràcticament la totalitat de federacions (unes 30, aproximadament), amb una validació prèvia de les variables d’anàlisi per part d’experts reconeguts en la matèria. Fruit de la diagnosi realitzada en aspectes clau com la gestió i la estratègia formativa, l’organització interna, la tècnica o la qualitat democràtica, entre moltes d’altres, es van extreure 65 conclusions clau sobre la situació actual de les entitats, així com les línies estratègiques bàsiques a seguir per a l’elaboració d’un pla de formació transversal per a tot el sector.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.