La distància no ha aturat el treball del CMBS

A començaments d’any, la Laia Pineda, directora de l’Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona em convidava a coordinar el grup d’igualtat d’oportunitats en la infància del Consell Municipal de Benestar Social.  

El primer pas va ser definir el pla de treball del Consell. A la primera sessió vàrem organitzar una dinàmica de brainwritting per identificar temes d’interès. Després varen prioritzar les aportacions amb un qüestionari on line. El dia 12 de març tancàvem un pla de treball molt complet i engrescador, que ens havia de tenir ocupats fins a finals d’any.

I el 15 de març es va aturar tot.

En un primer moment, les trobades es varen anular i tot va quedar en suspensió fins a nou avís. Però el 21 d’abril, la vicepresidenta associativa del CMBS enviava una carta a tots els grups per reprendre l’activitat.

Varen seguir un parell de mesos absolutament frenètics d’activitat on line. Jaume Funes va obrir la reflexió amb una conferència on line  sobre els aprenentatges que es poden extreure de les crisis passades.  A partir d’aquesta inspiració, el grup va compartir les seves reflexions i propostes per totes les vies que la tecnologia posava a l’abast: correus electrònics, documents compartits, reunions per zoom, qüestionaris on line, dinàmiques de post-its virtuals… La distància no va ser un impediment per continuar treballant.

Post-its on line
Els post-its també funcionen online

El resultat de tot aquest treball es va plasmar en l’informe conjunt de tots els grups del CMBS. A l’apartat d’infància s’identifiquen els principals reptes a afrontar. També es defineixen les priortats a curt termini en cas de nou confinament i les transformacions estructurals que cal abordar a mig i llarg termini.

Ara que ja ho hem paït, val a dir que l’esforç ha valgut la pena. Tant de bo haguéssim pogut desenvolupar el pla de treball que havíem previst al febrer. Però hem aprés que  és possible continuar treballant en grup, debatre, compartir i participar tot i la distància.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.