L’ajuntament de Barberà posa en marxa un nou servei per a gent gran dissenyat a partir d’un procés de co-creació

L’any passat ens van contactar des del Programa Municipal de Gent Gran de l’Ajuntament de Barberà del Vallès per que els ajudéssim a dissenyar un Servei d’Àpats en Companyia. L’objectiu és crear un nou servei, adreçat a les persones grans del municipi, per oferir àpats a les persones grans del municipi. El servei estarà orientat a prevenir la malnutrició i a donar resposta a situacions d’aïllament social entre aquest col·lectiu.

Per donar resposta a la demanda de l’ajuntament, vàrem endegar un procés de co-creació seguint la metodologia del Design Thinking:

Font: Standford D. School


El primer que vàrem fer va ser un estudi de benchmarking de serveis similars existents en altres municipis de la província i en vàrem analitzar les seves característiques.

Després d’això, vàrem realitzar una sèrie de tallers amb persones grans de diferents edats i perfils i amb representants d’entitats de persones grans, en els que s’han analitzat les necessitats i propostes dels potencials usuaris del servei.

A partir d’aquesta informació, vàrem estar treballant amb un equip de treball format per personal tècnic de les àrees de gent gran, serveis socials, salut, cultura i voluntariat amb el que s’han definit les principals característiques del nou servei.

El resultat de tot aquest procés ha estat una nova manera de dissenyar un servei públic, comptant amb la participació i les propostes dels que seran els seus destinataris, i implicant a la comunitat des de la fase del disseny dels serveis. Una experiència molt enriquidora tant per a les persones grans que varen participar en el taller com per al personal de l’ajuntament i per a l’equip de consultors que varem estar participant en el projecte. I més enriquidora encara quan veiem que el servei comença a caminar i és que tot just s’acaba de presentar “en societat”:

Més informació

http://www.bdv.cat/noticies/aprovat-el-projecte-apats-en-companyia-gent-gran

https://pcpb.cat/wp-content/uploads/2019/03/PROJECTE-APATS-EN-COMPANYIA-marc%CC%A7-2019.pdf

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.