Quan la participació funciona

Portem tot un any treballant amb les entitats del tercer sector de l’Alt Empordà per constituir la Taula del Benestar Social de la comarca. Ens hem anat reunint aproximadament cada dos mesos. En total, han participat activament en el procés al voltant d’una vintena d’entitats.

Durant aquest temps les entitats s’han conegut entre elles, han compartit informació sobre qui són i què fan, han posat en comú les seves percepcions sobre la realitat social a la comarca i han definit indicadors per fer un seguiment acurat de les necessitats socials a l’Alt Empordà. Un cop assentades les bases per al coneixement mutu, s’ha treballat, a fons, en la definició del reglament de la futura Taula de Benestar Social. S’han acordat els objectius de la Taula, les seves funcions, les condicions per formar-ne part i la organització interna. S’ha discutit sobre com es prendran les decisions, cada quan es reunirà la Taula o qui s’encarregarà de convocar-la i de fer el seguiment del Pla de Treball.

Després d’un any de feina conjunta hem aconseguit constituir un grup de treball cohesionat, implicat i il·lusionat amb el projecte. Amb moltes iniciatives i ganes de treballar per millorar la inclusió social a la comarca. No ha estat fàcil. Hem passat moments de desencís i desconfiança en la utilitat de tot plegat. La sensació de “perdre el temps discutint” quan hi ha tantes coses per fer i tantes persones en situació extrema ha planejat sovint sobre les deliberacions de la Taula. Però el convenciment de que la única manera de sortir endavant és sumant esforços ha portat a les entitats a superar tots aquests obstacles.

Hores d’ara ja hem acordat els punts bàsics del que serà el reglament de la Taula. Un cop formalitzat aquest document serà aprovat i signat per totes les entitats participants en la Taula i es convocarà un acte públic de presentació per donar a conèixer la iniciativa i atreure altres entitats interessades en participar. La primera assemblea ordinària de la Taula es dedicarà a consensuar el pla de treball per 2012 i a posar en marxa iniciatives i projectes per treballar de manera conjunta en la lluita per un territori inclusiu. Iniciatives, idees i il·lusió no manquen. El repte ara és poder donar resposta a les expectatives creades. Un repte difícil però, al mateix temps, altament motivador.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

1 comentario en «Quan la participació funciona»

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.