Reivindiquem els Drets dels Infants des dels Consells d’Infants d’Arenys de Mar, Montgat i Vilassar de Mar

El curs 2017/18 vam acompanyar a tres municipis del Maresme en el seu procés de definició i constitució del Consells d’Infants: Arenys de Mar, Montgat i Vilassar de Mar.  Els Consells d’Infants són òrgans de participació perquè els infants col·laborin activament en la construcció, desenvolupament i millora del seu poble o ciutat a través de l’expressió d’idees, reflexions, opinions i propostes amb voluntat transformadora. En aquest vídeo els propis infants de Vilassar de Mar expliquen què és el Consell en un minut:

Vídeo de presentació del Consell d’Infants de Vilassar de Mar en 1 minut

El 20 de novembre se celebra cada any el dia en què es va aprovar la Convenció dels Drets de l’Infant de Nacions Unides, l’any 1989, i per molts municipis ha passat a ser el Dia dels Drets dels Infants.

Per celebrar aquest dia i reivindicar el compliment dels drets dels infants als pobles i ciutats d’aquí i d’arreu del món, es van fer actes diversos que van culminar amb la renovació dels membres dels Consells d’Infants.

A Arenys de Mar la pluja no va permetre que la festa de commemoració dels Drets dels Infants fos a la platja del Cavaió, on hi ha la nova tirolina que s’ha instal·lat, precisament, com una de les propostes escollides pel Consell d’Infants amb els 10.000 euros reservats dins el pressupost participatiu del 2018 per aquest òrgan. Però al Centre Cívic del Calisay es van trobar infants, famílies i entitats, van fer un taller de construcció d’estels i va actuar el cor infantil de l’Escola de Música d’Arenys de Mar. Dos dies abans s’havia constituït el segon Consell d’Infants de la vila.

Tirolina dArenys de Mar, decisió del Consell d Infants de la vila

A Montgat, la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants es va fer amb una festa i activitats diverses a la Plaça de la Vila.

Cartell de la celebració a Montgat

A Vilassar de Mar, la celebració dels drets dels Infants també es va convertir en una gran festa, amb música, tallers i altres activitats que shavien definit prèviament amb els Consellers i les Conselleres. A més, el mateix dia es va fer´acte de constitució del segon consell dInfants del poble.

Taller de graffitis a l´acte de constitució del 2n Consell d´Infants de Vilassar de Mar

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.